Strip Turnhout


Recensie

50 Reasons to Stop Sketching at Conventions (Immonen)

De Canadese striptekenaar Stuart Immonen gaat al jaren mee. En al die jaren is hij trouw op post op conventies, beurzen en festivals, waar hij tot bloedens toe schetsjes en tekeningen uitdeelt aan mensen van wie hij hoopt dat ze hem kennen. Dat valt niet mee, zo blijkt uit50 Reasons to Stop Sketching at Conventions’, een verzameling korte strips waarin hij zijn frustratie uit over zowat iedereen die aan zijn tafeltje verschijnt. Hij tekende ze door de jaren heen, en heeft ze nu in eigen beheer gebundeld in een klein, handzaam boekje.

En mensen kunnen zeer gevoelloos zijn. Er is de verzamelaar, die geen naam op zijn schetsje wil (om het dadelijk te verkopen op Ebay), er is het liefje van de collega dat zijn stoel inpikt en er zijn de horden fanboys die komen vragen of jij soms ook iemand bent. Je oude favorieten zien je niet voor vol aan (en nemen hun telefoon op net op het moment als jij je bewondering wil uiten), en als er een meisje in de blikken bikini van Princess Leia voorbij loopt, besta je al helemaal niet meer.

Het moet Immonen wel hoog gezeten hebben, want zijn observatie en karakterisering zijn feilloos. Daarbij komt nog dat hij een uitermate getalenteerd cartoonist is, die zijn personages met luttele pennenstreken haarfijn tekent. En nu maar hopen dat hij het nooit echt moe wordt, want van strips als dit zijn er nooit genoeg. (WL)


Stuart Immonen
‘50 Reasons to Stop Sketching at Conventions’, Immonen Illustrations, 80 blz., ca € 5.95.
(Engelstalig)
****

11 October 2012, 15:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina