Strip Turnhout


Recensie

Step Up Love Story (Aki)

Tiens, tiens. Waar een stripverhaal toch allemaal voor kan dienen. In de reeks ‘Step Up Love Story’ doet Katsu Aki aan seksuele opvoeding in stripvorm. De vrij simpele verhaallijn over de jonggehuwden Makoto en Yura geeft hem aanleiding om allerhande standjes uit de doeken te doen, condoomgebruik toe te lichten, en alle geneugten en valkuilen van een amoureuze en seksuele relatie te behandelen. Vanuit educatief oogpunt zal het allemaal wel vrij goed gedaan zijn. Bovendien gingen er in Japan alleen al 16 miljoen exemplaren over de toonbank, zodat de reeks in ieder geval zijn doelpubliek bereikt. Maar als strip stelt deze edu-manga niet bijzonder veel voor. Echt karakter krijgen de hoofdpersonages nergens. (MG)

Katsu Aki,
‘Step Up Love Story’, Pika édition, wisselend aantal pagina’s, € 8,15. (Franstalig)
*

11 October 2012, 15:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina