Strip Turnhout


Recensie

Lefranc 17: De meester van het atoom (Martin & Taymans)

Toen Martin al hoogbejaard was, werden zijn albums verder gemaakt door jonge tekenaars en scenaristen, helemaal in de stijl van de meester, die de werkzaamheden enkel nog superviseerde. De stijl van Martin had sowieso al zijn beperkingen. Wanneer andere tekenaars en scenaristen dan in zo’n zeg maar vastgeroeste stijl moeten gaan werken, hebben die vaak de neiging zo mogelijk nog stereotieper te worden dan de originele albums. Die valkuil werd bij de nieuwe Alex niet ontweken, voor Lefranc werd beter werk geleverd. ‘De meester van het atoom’, dat chronologisch aansluit bij het eerste album uit de reeks, is door kameleontekenaar André Taymans ook vormgegeven in de stijl van de oude Lefranc-albums. Het resultaat is een fijne retrostrip, met uiteraard weer Axel Borg in de rol van slechterik die het op de wereld en de wereldvrede gemunt heeft. (ZS)


J. Martin, A. Taymans e.a.,
‘Lefranc 17: De meester van het atoom’, Casterman, 48 blz., € 5,50.
***

11 October 2012, 12:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina