Strip Turnhout


Recensie

Woeste hoogten (Deleers & Declercq)

Yves Declercq en debutant Jérôme Deleers gebruikten niet zozeer Emily Brontës wereldberoemde roman ‘Woeste Hoogten’ als uitgangspunt voor hun strip, maar eerder de onstaansgeschiedenis ervan. Emily en zus Charlotte worden door hun vader afgezet in een pensionaat in Brussel, waar ze moeten werken om kost en inwoon te verdienen. Emily ontfermt er zich over de blinde Katherine Murmaul’t en haar broer, de schilder Oskar. Tussen de drie ontstaat een eigenaardige driehoeksrelatie, waarin er weinig plaats lijkt om de kolkende gevoelensstroom degelijk te communiceren.

Het verhaal is er een van ingehouden passie en emotionele teleurstellingen. Deleers goot het in een fotorealistische stijl. Die oogt op het eerste gezicht zeker indrukwekkend, maar de personages bewegen zich op een houterige manier als poserende popjes en hun gezichtsuitdrukkingen zijn verstilde grimassen. Het resultaat is een wat moeilijk leesbaar kijkboek. (HO)


Deleers & Declercq,
‘Woeste hoogten’, Casterman, 48 blz, ?????
**

11 October 2012, 14:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina