Strip Turnhout


Recensie

Woeste hoogten (Deleers & Declercq)

Yves Declercq en debutant Jérôme Deleers gebruikten niet zozeer Emily Brontës wereldberoemde roman ‘Woeste Hoogten’ als uitgangspunt voor hun strip, maar eerder de onstaansgeschiedenis ervan. Emily en zus Charlotte worden door hun vader afgezet in een pensionaat in Brussel, waar ze moeten werken om kost en inwoon te verdienen. Emily ontfermt er zich over de blinde Katherine Murmaul’t en haar broer, de schilder Oskar. Tussen de drie ontstaat een eigenaardige driehoeksrelatie, waarin er weinig plaats lijkt om de kolkende gevoelensstroom degelijk te communiceren.

Het verhaal is er een van ingehouden passie en emotionele teleurstellingen. Deleers goot het in een fotorealistische stijl. Die oogt op het eerste gezicht zeker indrukwekkend, maar de personages bewegen zich op een houterige manier als poserende popjes en hun gezichtsuitdrukkingen zijn verstilde grimassen. Het resultaat is een wat moeilijk leesbaar kijkboek. (HO)


Deleers & Declercq,
‘Woeste hoogten’, Casterman, 48 blz, ?????
**

11 October 2012, 14:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina