Strip Turnhout


Recensie

Schurkenbloed (Loustal & Paringaux)

De Franse tekenaar Loustal heeft nogal wat romans en verhalen van Georges Simenon geïllustreerd. En met ook gevolgen voor zijn strips, want in ‘Schurkenbloed’ voert hij een pijprokende politiecommissaris op die merkwaardig veel weg heeft van Maigret, het bekendste personage van Simenon.

Toch focust dit album, waarvoor zijn oude kompaan Philippe Paringaux opnieuw het scenario leverde, de aandacht vooral op de dader, en niet op de politieagent. Wanneer een huurmoordenaar beseft dat hij niet lang meer te leven heeft, besluit hij eerst nog enkele oude rekeningen te vereffenen. De vrij afstandelijke pastelstijl van Loustal zit dit grimmige verhaal over bloedwraak als gegoten, en maakt van ‘Schurkenbloed’ een mooi en bijzonder sfeervol album. (MG)


Loustal & Paringaux,
‘Schurkenbloed’, Oog & Blik, 70 blz, € 19,90.
***

11 October 2012, 11:54 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina