Strip Turnhout


Recensie

Schurkenbloed (Loustal & Paringaux)

De Franse tekenaar Loustal heeft nogal wat romans en verhalen van Georges Simenon geïllustreerd. En met ook gevolgen voor zijn strips, want in ‘Schurkenbloed’ voert hij een pijprokende politiecommissaris op die merkwaardig veel weg heeft van Maigret, het bekendste personage van Simenon.

Toch focust dit album, waarvoor zijn oude kompaan Philippe Paringaux opnieuw het scenario leverde, de aandacht vooral op de dader, en niet op de politieagent. Wanneer een huurmoordenaar beseft dat hij niet lang meer te leven heeft, besluit hij eerst nog enkele oude rekeningen te vereffenen. De vrij afstandelijke pastelstijl van Loustal zit dit grimmige verhaal over bloedwraak als gegoten, en maakt van ‘Schurkenbloed’ een mooi en bijzonder sfeervol album. (MG)


Loustal & Paringaux,
‘Schurkenbloed’, Oog & Blik, 70 blz, € 19,90.
***

11 October 2012, 11:54 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina