Strip Turnhout


Recensie

Antwerpen Stript. Wandelroutes leiden je door de stad (Tuerlinckx (red.))

Nadat eerder al soortgelijke boekjes verschenen over Brussel en Brugge, biedt ook ‘Antwerpen Stript’ een overzicht van de aanwezigheid van de stad Antwerpen in strips van allerlei slag. De samenstellers doen dat aan de hand van drie wandelingen door de stad, waarbij je alle geciteerde stripdecors tegenkomt. De routebeschrijvingen zijn rijk geïllustreerd met prenten uit de desbetreffende strips. Voor de hand liggende (want Antwerpse) reeksen als Kiekeboe, Suske en Wiske of Piet Pienter en Bert Bibber, staan er broederlijk naast bij het grote publiek minder bekende reeksen en albums.

Uitgegeven op handig formaat (het past netjes in je binnenzak), is ‘Antwerpen Stript’ geschikt als wandelgids. In het luikje stripinformatie zitten wel enkele stevige schoonheidsfoutjes: Jean-Michel Charlier was geen tekenaar die met scenarist Eddy Paape werkte, het was andersom; de reeks ‘De Kronieken van Pandarve’ bestaat niet op zichzelf, maar vormt een onderdeel van Storm;… In zijn geheel een aardig boekje, te koop in de Antwerpse stadswinkel en in enkele vooral Antwerpse stripzaken. (TH)


Kurt Tuerlinckx (red.),
‘Antwerpen Stript. Wandelroutes leiden je door de stad’, Gazet Van Antwerpen-BMP, 160 blz.
**

11 October 2012, 14:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina