Strip Turnhout


Recensie

Antwerpen Stript. Wandelroutes leiden je door de stad (Tuerlinckx (red.))

Nadat eerder al soortgelijke boekjes verschenen over Brussel en Brugge, biedt ook ‘Antwerpen Stript’ een overzicht van de aanwezigheid van de stad Antwerpen in strips van allerlei slag. De samenstellers doen dat aan de hand van drie wandelingen door de stad, waarbij je alle geciteerde stripdecors tegenkomt. De routebeschrijvingen zijn rijk geïllustreerd met prenten uit de desbetreffende strips. Voor de hand liggende (want Antwerpse) reeksen als Kiekeboe, Suske en Wiske of Piet Pienter en Bert Bibber, staan er broederlijk naast bij het grote publiek minder bekende reeksen en albums.

Uitgegeven op handig formaat (het past netjes in je binnenzak), is ‘Antwerpen Stript’ geschikt als wandelgids. In het luikje stripinformatie zitten wel enkele stevige schoonheidsfoutjes: Jean-Michel Charlier was geen tekenaar die met scenarist Eddy Paape werkte, het was andersom; de reeks ‘De Kronieken van Pandarve’ bestaat niet op zichzelf, maar vormt een onderdeel van Storm;… In zijn geheel een aardig boekje, te koop in de Antwerpse stadswinkel en in enkele vooral Antwerpse stripzaken. (TH)


Kurt Tuerlinckx (red.),
‘Antwerpen Stript. Wandelroutes leiden je door de stad’, Gazet Van Antwerpen-BMP, 160 blz.
**

11 October 2012, 14:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina