Strip Turnhout


Recensie

Big Fat Little Lit (Spiegelman, Mouly)

Het idee achter de reeks ‘Little Lit’ was even geniaal als eenvoudig. Art Spiegelman en zijn vrouw Françoise Mouly, art-director van The New Yorker, vroegen hun favoriete tekenaars en illustratoren een verhaal voor kinderen te tekenen. Het resulteerde in drie mooie albums, waarvan alleen het eerste een Nederlandse vertaling kreeg.  In ‘Big Fat Little Lit’ werden de beste 36 verhalen, sprookjes en spelpagina’s uit de reeks verzameld. Vooral bijdrages van Amerikaanse tekenaars, al laat Europa zich met onder meer Joost Swarte, Lewis Trondheim en Lorenzo Mattotti niet helemaal onbetuigd.

Uiteraard riskeert een dergelijk opzet een ratjetoe aan stijlen op te leveren. Dat risico wordt hier niet helemaal ontweken, maar het gemiddelde niveau van de 33 deelnemers ligt zo hoog, dat we dat er graag bijnemen. Wie er zoal meedoet? Neil Gaiman, Walt Kelly, Patrick McDonnel, Art Spiegelman (uiteraard), Richard McGuire, Daniel Clowes, Charles Burns of Richard Sala, ze tekenen allemaal present. En zijn de scenario’s eens wat minder, op grafisch vlak blijft er altijd meer dan genoeg te genieten. (TH)


Art Spiegelman & Françoise Mouly (red.),
‘Big Fat Little Lit’, Puffin Books, 144 blz., ???? €. (Engelstalig)
****

11 October 2012, 13:28 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina