Strip Turnhout


Recensie

Holy Sh*t! The Worlds Weirdest Comic Books (Gravett & Stanbury)

Soms loopt het ook in de wereld van de strip een beetje uit de hand. Het ontspoort een beetje, als het ware. Dan verschijnen er strips als het historische ‘Hansi. The Girl Who Loved The Swastika’, de getekende rijles ‘Driving Like A Pro’ en het vreemde ‘All-Negro Comics’, waarin inderdaad geen blanke te bespeuren viel.

De Engelse strippublicist Paul Gravett en zijn partner in crime Peter Stanbury verzamelden jarenlang exemplaren van dergelijke randverschijnselen, en vulden er een erg leuk boekje mee. Een boekje dat ook over de hele lijn zijn belofte waarmaakt: het zijn inderdaad wel heel bijzondere strips die hier verzameld zijn. Vooral Engelstalig, dat wel. Maar het blijft genieten, bijvoorbeeld van ‘The Great Society Comic Book’ uit 1966, waarin de niet-Amerikaanse wereldleiders van dat moment als de slechteriken worden opgevoerd. “Gaullefinger is just another super-villain with a big nose.” (TH)


Paul Gravett & Peter Stanbury
‘Holy Sh*t! The Worlds Weirdest Comic Books’, St. Martin’s Press, 130 blz., €12,95.  (Engelstalig)
***

17 October 2012, 09:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina