Strip Turnhout


Recensie

Holy Sh*t! The Worlds Weirdest Comic Books (Gravett & Stanbury)

Soms loopt het ook in de wereld van de strip een beetje uit de hand. Het ontspoort een beetje, als het ware. Dan verschijnen er strips als het historische ‘Hansi. The Girl Who Loved The Swastika’, de getekende rijles ‘Driving Like A Pro’ en het vreemde ‘All-Negro Comics’, waarin inderdaad geen blanke te bespeuren viel.

De Engelse strippublicist Paul Gravett en zijn partner in crime Peter Stanbury verzamelden jarenlang exemplaren van dergelijke randverschijnselen, en vulden er een erg leuk boekje mee. Een boekje dat ook over de hele lijn zijn belofte waarmaakt: het zijn inderdaad wel heel bijzondere strips die hier verzameld zijn. Vooral Engelstalig, dat wel. Maar het blijft genieten, bijvoorbeeld van ‘The Great Society Comic Book’ uit 1966, waarin de niet-Amerikaanse wereldleiders van dat moment als de slechteriken worden opgevoerd. “Gaullefinger is just another super-villain with a big nose.” (TH)


Paul Gravett & Peter Stanbury
‘Holy Sh*t! The Worlds Weirdest Comic Books’, St. Martin’s Press, 130 blz., €12,95.  (Engelstalig)
***

17 October 2012, 09:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina