Strip Turnhout


Recensie

Roasted (Riley)

De geflipte geest van Andy Riley heeft ons bescheiden rijtjeshuis al regelmatig op zijn grondvesten doen daveren. ’s Mans bijdragen aan tv-classics als ‘Little Britain’, ‘Trigger Happy’ en ‘Spitting Image’ zijn zonder meer hilarisch te noemen.

Naast zijn werk als screenwriter verblijdt Riley ons ook te gelegener tijd met zijn stripwerk. Naast de twee geniale ‘Bunny Suicides’-boekjes (in het Nederlands: de zelfmoordkonijntjes) en zijn ‘Great Lies To Tell Small Kids’, is er nu eindelijk ook een bundeling van ‘Roasted’. In oorsprong is dit een comic die hij al sinds 2002 op wekelijkse basis maakt voor The Observer Magazine.

Riley weet op een heel eigen manier zijn dagelijkse observaties in een paar prentjes te gieten en creëert regelmatig een pijnlijke herkenbaarheid: de politiek incorrecte rollenpatronen, de struggle for pleasure, de ratrace, de moderne media… Jammer genoeg weet Riley het torenhoge niveau hier geen 184 gags aan te houden, iets wat hem met zijn ‘Bunnies’ nog wel lukte. Toch is de concurrentie ook met deze bundel weer gewaarschuwd. Riley is comictop. (MS)


Andy Riley
‘Roasted’, Hodder & Stoughton, 192p., €22,95. (Engelstalig)
****

18 October 2012, 10:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina