Strip Turnhout


Recensie

Roasted (Riley)

De geflipte geest van Andy Riley heeft ons bescheiden rijtjeshuis al regelmatig op zijn grondvesten doen daveren. ’s Mans bijdragen aan tv-classics als ‘Little Britain’, ‘Trigger Happy’ en ‘Spitting Image’ zijn zonder meer hilarisch te noemen.

Naast zijn werk als screenwriter verblijdt Riley ons ook te gelegener tijd met zijn stripwerk. Naast de twee geniale ‘Bunny Suicides’-boekjes (in het Nederlands: de zelfmoordkonijntjes) en zijn ‘Great Lies To Tell Small Kids’, is er nu eindelijk ook een bundeling van ‘Roasted’. In oorsprong is dit een comic die hij al sinds 2002 op wekelijkse basis maakt voor The Observer Magazine.

Riley weet op een heel eigen manier zijn dagelijkse observaties in een paar prentjes te gieten en creëert regelmatig een pijnlijke herkenbaarheid: de politiek incorrecte rollenpatronen, de struggle for pleasure, de ratrace, de moderne media… Jammer genoeg weet Riley het torenhoge niveau hier geen 184 gags aan te houden, iets wat hem met zijn ‘Bunnies’ nog wel lukte. Toch is de concurrentie ook met deze bundel weer gewaarschuwd. Riley is comictop. (MS)


Andy Riley
‘Roasted’, Hodder & Stoughton, 192p., €22,95. (Engelstalig)
****

18 October 2012, 10:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina