Strip Turnhout


Recensie

The Best American Comics 2007 (Ware)

Sinds 2006 wordt in de prestigieuze Best American-reeks, die elk jaar een boekdeel wijdt aan een ‘best of’ van de verschillende literaire deeldomeinen, ook aandacht besteed aan het beeldverhaal. Elke keer wordt een gastredacteur aangezocht, die het beste van een welbepaald jaar mag selecteren. In 2006 mocht Harvey Pekar de spits afbijten, in 2008 jaar was de eer weggelegd voor Matt Madden en Jessica Abel, terwijl de keuze voor 2007 werd overgelaten aan Chris Ware, bekend van ‘Jimmy Corrigan’. Grote namen als Art Spiegelman, Gilbert Hernandez, Charles Burns, Seth of Robert Crumb staan er broederlijk naast aanstormende talenten als Kevin Huizenga, Alison Bechdel of Adrian Tomine. Er zijn kortverhalen opgenomen, naast fragmenten uit graphic novels van de meest diverse pluimage. Daarmee geeft deze piepjonge reeks een handzaam overzicht van wat er op dat moment leeft in de wereld van de Amerikaanse literaire strip. Alleen de literaire strip, dat wel. Voor superhelden moet u elders wezen. (TH)


Chris Ware (red.)
‘The Best American Comics 2007’, Houghton Mifflin, 344 blz., € 26,50.
****

15 October 2012, 15:24 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina