Strip Turnhout


Recensie

The Best American Comics 2007 (Ware)

Sinds 2006 wordt in de prestigieuze Best American-reeks, die elk jaar een boekdeel wijdt aan een ‘best of’ van de verschillende literaire deeldomeinen, ook aandacht besteed aan het beeldverhaal. Elke keer wordt een gastredacteur aangezocht, die het beste van een welbepaald jaar mag selecteren. In 2006 mocht Harvey Pekar de spits afbijten, in 2008 jaar was de eer weggelegd voor Matt Madden en Jessica Abel, terwijl de keuze voor 2007 werd overgelaten aan Chris Ware, bekend van ‘Jimmy Corrigan’. Grote namen als Art Spiegelman, Gilbert Hernandez, Charles Burns, Seth of Robert Crumb staan er broederlijk naast aanstormende talenten als Kevin Huizenga, Alison Bechdel of Adrian Tomine. Er zijn kortverhalen opgenomen, naast fragmenten uit graphic novels van de meest diverse pluimage. Daarmee geeft deze piepjonge reeks een handzaam overzicht van wat er op dat moment leeft in de wereld van de Amerikaanse literaire strip. Alleen de literaire strip, dat wel. Voor superhelden moet u elders wezen. (TH)


Chris Ware (red.)
‘The Best American Comics 2007’, Houghton Mifflin, 344 blz., € 26,50.
****

15 October 2012, 15:24 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina