Strip Turnhout


Recensie

Watchmen: hardcover edition (Moore, Gibbons)

http://media.dcentertainment.com/sites/default/files/book-covers/10206_400x600.jpg‘Watchmen’ is een van de beste strips die ooit gemaakt zijn. De Engelse meesterscenarist Alan Moore verzon een ingenieus scenario over een groep superhelden op leeftijd, dat door Dave Gibbons meesterlijk in beeld werd gebracht. De strip verscheen oorspronkelijk in 1986, maar naar aanleiding van de verfilming in 2009 kreeg hij een tweede leven.

Het boek is in verschillende edities terug op de markt verschenen. Een Absolute Edition met de tekeningen op groter formaat, maar ook een ‘gewone’ hardcover voor mensen als u en ik. De strip blijkt bij herlezing niets van zijn impact verloren te hebben, en komt met de heel nieuwe inkleuring (die ons bij momenten erg veel aan het werk van Moebius deed denken) helemaal tot zijn recht. (ZS)


Alan Moore & Dave Gibbons
‘Watchmen: hardcover edition’, DC Comics, geen paginering, €39,99. (Engelstalig)
*****

17 October 2012, 17:57 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina