Strip Turnhout


Recensie

Het Salon 1 (stripmagazine)

Een nieuw stripblad dat op de eerste plaats een publicatiekanaal is voor jong en aanstormend Vlaams striptalent, dat waren de plannen voor ‘Het Salon’. Al konden die met de eerste editie nog niet helemaal waargemaakt worden. Bovendien verscheen het magazine slechts die eerste editie onder die naam, want omwille van auteursrechtelijke redenen vindt u het voortaan onder de naam ‘Plots’.

‘Het Salon’ verrees uit de as van ‘Parsifal’, al zetten de makers zich duidelijk af tegen al wat er bij de voorganger was fout gelopen. ‘Het Salon’ had potentie, maar was er nog niet. Sommige strips zien er grafisch indrukwekkend uit, maar laten dan weer steken vallen op het vlak van scenario. Op andere plaatsen is het andersom. Sommige rubriekjes zijn ook een beetje infantiel. Anderzijds vielen wij dan wel weer voor de undergroundtouch van het blad. Compromisloos, geen pogingen om er te blits of hip uit te willen zien, prettige afwisseling tussen strips en redactie. Je voelt aan alles dat de ambitie er was om een goed blad te maken, maar het was pas onder de naam ‘Plots’ dat de makers hierin slaagden. (MG)


‘Het salon 1’
(stripmagazine), Het Salon, 84 blz., € 5.
**

30 October 2012, 16:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina