Strip Turnhout


Recensie

The Grave Robber’s Daughter (Sala)

Clowns… Ik heb het er niet meer mee. Sinds Stephen Kings ‘It’ rijst er altijd weer die twijfel wat voor een creepy monster er onder die dikke laag make-up zou kunnen schuilen. In dit boekje geeft Richard Sala een zoveelste interpretatie van het bezeten-clownthema. Niet bijster origineel, ware het niet dat hij deze verhaallijn rijkelijk overgiet met een tongue-in-cheeck gothicsausje (ja, het bestaat) en zo over de top gaat, dat het net wel weer leuk wordt. Zo krijg je eerder overeenkomsten met de ‘Addams Family’ dan met pakweg ‘Saw 1’.

Richard Sala heeft al heel wat van dergelijke horrorverhaaltjes uit zijn pen laten vloeien en in het Engelse taalgebied is hij best wel populair, getuige zijn comicreeks ‘Evil Eye’, ook uitgegeven bij Fantagraphics. Zijn reeks ‘Peculia’ (met korte ‘goed vs. kwaad-verhaaltjes’ rond een gothic-chick) ligt in Nederlandse vertaling in de betere striphandel. (MS)


Richard Sala,
‘The Grave Robber’s Daughter’, Fantagraphics books, 96 blz., € 9,95. (Engelstalig)
**

12 October 2012, 15:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina