Strip Turnhout


Recensie

The Grave Robber’s Daughter (Sala)

Clowns… Ik heb het er niet meer mee. Sinds Stephen Kings ‘It’ rijst er altijd weer die twijfel wat voor een creepy monster er onder die dikke laag make-up zou kunnen schuilen. In dit boekje geeft Richard Sala een zoveelste interpretatie van het bezeten-clownthema. Niet bijster origineel, ware het niet dat hij deze verhaallijn rijkelijk overgiet met een tongue-in-cheeck gothicsausje (ja, het bestaat) en zo over de top gaat, dat het net wel weer leuk wordt. Zo krijg je eerder overeenkomsten met de ‘Addams Family’ dan met pakweg ‘Saw 1’.

Richard Sala heeft al heel wat van dergelijke horrorverhaaltjes uit zijn pen laten vloeien en in het Engelse taalgebied is hij best wel populair, getuige zijn comicreeks ‘Evil Eye’, ook uitgegeven bij Fantagraphics. Zijn reeks ‘Peculia’ (met korte ‘goed vs. kwaad-verhaaltjes’ rond een gothic-chick) ligt in Nederlandse vertaling in de betere striphandel. (MS)


Richard Sala,
‘The Grave Robber’s Daughter’, Fantagraphics books, 96 blz., € 9,95. (Engelstalig)
**

12 October 2012, 15:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina