Strip Turnhout


Recensie

Chickenhare: The House Of Klaus’ (Grine)

Spannende strips die je met een gerust hart aan kinderen kan geven, zijn zeldzaam.  Met ‘Chickenhare’ slaagt Chris Grine erin een dierenverhaal te vertellen dat letterlijk tjokvol spanning en avontuur zit; af en toe best eng, nooit afgrijselijk. Zijn dieren zijn geen lieflijke Tijgetjes, maar Turtles With Attitude, die elkaar met plezier zouden opeten.
Chickenhare is half kip, half haas, en zijn beste vriend is een schildpad met een kroesbaard.  Nadat hun baasje hen verkocht heeft om opgezet te worden, ontsnappen ze, samen met een paar lotgenoten. Op de vlucht voor de opzetter vallen ze echter in de handen van de Shromph, die alles eten waar vlees aan zit.  En dan wordt het spannend.
Met zijn cartooneske stijl is Grine meer dan schatplichtig aan Jeff Smith, de maker van ‘Bone’; ook de combinatie van coole humor en fantasy vinden we hier terug.  Maar Grine is extremer en wreder. In ‘Chickenhare’ krijgt de slechterik niet zomaar een pak rammel, er staat hem een véél pijnlijker lot te wachten. De zoektocht naar de nieuwe Bone is eindelijk voorbij. (WL)

Chris Grine,
‘Chickenhare: The House Of Klaus’, Dark Horse,  € 9,95.
****


11 October 2012, 12:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina