Strip Turnhout


Recensie

Kickback (Lloyd)

David Lloyd is een van de weinige Britse stripmakers die ook bij ons enige bekendheid genieten. Dat heeft hij vooral te danken aan ‘V For Vendetta’, de ondertussen verfilmde stripklassieker die hij samen met Alan Moore maakte. Voor zijn hard-boiled politiethriller ‘Kickback’, waarin hij een door nachtmerries geplaagde politieagent centraal stelt, schreef hij ook zelf het scenario.

‘Kickback’ ziet er als vanouds erg mooi en verzorgd uit, maar beklijft niet. Waar ging het ook weer precies over?, vraagt een lezer zich al snel na de lectuur af. Net iets te weinig, dus. Lloyd blijft wel een meester in actiescènes, die hij vorm geeft zonder ook maar één enkele klanknabootsing te gebruiken. (MG)


David Lloyd,
‘Kickback’, Dark Horse Books, 96 blz., 12,95 €.
**

11 October 2012, 13:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina