Strip Turnhout


Recensie

Owly vol. 5: Tiny Tales (Runton)

Ondergetekende kan ongelooflijk genieten van de goorste splatter movies en over-the-top horrorfilms, maar houdt het al van kindsbeen af niet droog bij films waar een of ander beestje het lijdend voorwerp is. Schipladingen zakdoeken heeft bibi tot dusver al volgesnotterd bij ‘Bambi’, ‘Frank en Frey’ en de voice over van Chris Dusauchoit. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat Andy Runton deze afwijking met mij deelt, want de bitterzoete avonturen die hij zijn ‘Owly’ laat beleven zijn van eenzelfde orde als de eerder genoemde tearjerkers. In deze haast tekstloze strip beleeft het schattigste uiltje sinds mensenheugenis (Eat your heart out, Meneer de…) hele simpele, maar o zo doeltreffende ‘tranches de vie’, waar je gewoonweg week van wordt. De gezichtsuitdrukkingen van uiltje en zijn collega-antropomorfe beestjes zijn zo vakkundig uitgewerkt dat men ze in de VS zelfs gebruikt als lesmateriaal om kleuters de beginselen van de non-verbale communicatie bij te brengen! Ik kende die al, maar niettemin een dikke ‘thumb’s up’ voor deze magistrale strip voor grote kinderen! (MS)


Andy Runton
‘Owly vol. 5: Tiny Tales’, Top Shelf Productions, 175 blz., €8,95. (Engelstalig)
****

18 October 2012, 16:59 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina