Strip Turnhout


Recensie

Comic Book Tattoo (Hoseley)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a3/ComicBookTattoo-cover.jpgKonden we in de zomer van 2008 Tori Amos, de grande dame van de betere Amerikaanse pop-rock, nog bewonderen op het folkfestival van Dranouter, dat zelfde jaar nog werden we serieus van onze sokken geblazen door deze hommage in stripvorm. Samensteller Hoseley verzamelde the premier league van (voor mij meestal onbekende) Amerikaanse striptekenaars rond zich om 50 (!) nummers van deze zangeres in een comic te gieten. Het resultaat is magistraal mooi.

Vaak is een dergelijk album een allegaartje van stijlen en ego’s maar met de allesbehalve lichtvoetige teksten van Amos als rode draad, krijg je een wonderbaarlijk coherente verzameling die volledig ten dienste staat van het verhaal an sich. Bovendien vormt de creditspagina op het einde een onontbeerlijke leidraad in de zoektocht naar het betere stripwerk, zodat de meerwaardezoeker ruimschoots aan zijn trekken komt. Deze prachtuitgave smeekt dus om een vervolg en laat je daarenboven tegen een bodemprijs kennismaken met de ‘onbekend-is-onbeminde’ trans-Atlantische stripmarkt. (MS)


Rantz A. Hoseley (samensteller)
‘Comic Book Tattoo’, Image Comics, 480 blz., €29,99. (Engelstalig)
*****

16 October 2012, 17:31 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina