Strip Turnhout


Recensie

Jeff Smith: Bone and Beyond (Shelton Caswell en Filipi)

Nadat met ‘The Art of Bone’ al een koffietafelboek verscheen over ‘Bone’, de humoristische én razend spannende fantasystrip van Jeff Smith die ook in het Nederlands verschenen is, kwam ‘Jeff Smith: Bone and Beyond’ uit, een boek dat als catalogus fungeert bij de gelijknamige expositie die in 2008 in Columbus, Ohio te zien was. Was ‘The Art of Bone’ nog een opeenvolging van mooie plaatjes en uitvergrotingen zonder meer, dan heeft dit boek inhoudelijk toch meer om het lijf. Naast een interview met Jeff Smith over zijn voorlopers en voorbeelden, bevat het namelijk ook vrij uitvoerige bijdragen van Neil Gaiman en Scott McCloud over het werk van Smith. Ze betonen zich bevlogen bewonderaars die ook nog iets te vertellen hebben over het werk van hun vakbroeder. Verplichte kost voor de liefhebbers, zeker nu de reeks ook in het Nederlands verschenen is. (TH)


Lucy Shelton Caswell en David Filipi
‘Jeff Smith: Bone and Beyond’, Wexner Center for the Arts, 88 blz., €24,95.(Engelstalig)
***

16 October 2012, 17:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina