Strip Turnhout


Recensie

Jeff Smith: Bone and Beyond (Shelton Caswell en Filipi)

Nadat met ‘The Art of Bone’ al een koffietafelboek verscheen over ‘Bone’, de humoristische én razend spannende fantasystrip van Jeff Smith die ook in het Nederlands verschenen is, kwam ‘Jeff Smith: Bone and Beyond’ uit, een boek dat als catalogus fungeert bij de gelijknamige expositie die in 2008 in Columbus, Ohio te zien was. Was ‘The Art of Bone’ nog een opeenvolging van mooie plaatjes en uitvergrotingen zonder meer, dan heeft dit boek inhoudelijk toch meer om het lijf. Naast een interview met Jeff Smith over zijn voorlopers en voorbeelden, bevat het namelijk ook vrij uitvoerige bijdragen van Neil Gaiman en Scott McCloud over het werk van Smith. Ze betonen zich bevlogen bewonderaars die ook nog iets te vertellen hebben over het werk van hun vakbroeder. Verplichte kost voor de liefhebbers, zeker nu de reeks ook in het Nederlands verschenen is. (TH)


Lucy Shelton Caswell en David Filipi
‘Jeff Smith: Bone and Beyond’, Wexner Center for the Arts, 88 blz., €24,95.(Engelstalig)
***

16 October 2012, 17:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina