Strip Turnhout


Recensie

Lone Racer (Mahler)

De Oostenrijkse tekenaar Mahler is een groot tekenaar, al is zijn naam bij een iets breder publiek amper bekend. Zijn stijl is dan ook bijzonder en zeer persoonlijk, alleen het werk van Hanco Kolk komt misschien in de buurt. Ondertussen verschijnen zijn boeken wel wereldwijd bij toonaangevende uitgeverijen als Top Shelf of L’Association.

‘Lone Racer’ is een korte novelle over een F1-piloot op zijn retour, die zijn avonden doorbrengt in de kroeg en een nieuwe generatie rijders beter en beter ziet worden. Het grote geld gaat aan hem voorbij, zijn vrouw ligt in het ziekenhuis, de motor sputtert. Toch is er hoop. Een bierdrinkende deerne met lokkend postuur kleurt zijn dagen, een kleine come-back lijkt mogelijk. Het moge duidelijk zijn: met Michel Vaillant of Alain Chevalier heeft deze strip weinig of niks te maken. Of het zou het beroep van zijn hoofdpersonage moeten zijn. (TH)


Nicolas Mahler,
‘Lone Racer’, Top Shelf, 92 blz., € ???.
***

15 October 2012, 10:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina