Strip Turnhout


Recensie

Jamilti and other stories (Modan)

Sinds de erg mooie striproman ‘Exit Wounds’ (waarvan u ook een recensie vindt op de site, het boek verscheen sindsdien ook in het Nederlands), is de Israelische Rutu Modan een van de nieuwe namen op de internationale stripscène. Reden genoeg voor de Canadese uitgever Drawn & Quarterly om ouder werk van haar hand op de markt te brengen. ‘Jamilti’ presenteert kortverhalen die Modan maakte voor ze aan ‘Exit Wounds’ begon.

De verhalen mogen dan wel erg verschillende onderwerpen en situaties behandelen, toch is er een thema dat hen bindt: trauma’s en hoe daar mee om te gaan. Modan schetst schijnbaar achteloos tranches de vie uit het leven van gewone mensen. Telkens blijkt er veel meer aan de hand dan op het eerste gezicht lijkt, en even zoveel keer is dat alles terug te brengen tot een traumatische ervaring in het leven van een van de personages. De verhalen zijn bijzonder goed geconstrueerd, goed verteld, en op een heel persoonlijke manier grafisch uitgewerkt. Met Rutu Modan lijkt een nieuwe grootmeester van het beeldverhaal op te staan. (MG)


Rutu Modan
‘Jamilti and other stories’, Drawn & Quarterly, 176 blz., €19,95. (Engelstalig)
****

17 October 2012, 10:17 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina