Strip Turnhout


Recensie

Kiki de Montparnasse (Catel & Bocquet)

Als u een beetje thuis bent in de geschiedenis van de beeldende kunsten van de twintigste eeuw, dan heeft het achterwerk van Kiki de Montparnasse wellicht geen geheimen voor u. Ze poseerde in het Parijs van de jaren ’20 en ’30 voor vrijwel alle schilders van betekenis die daar rondliepen, en ze staat te blinken op vrijwel alle klassieke foto’s van Man Ray uit die periode. ‘Kiki de Montparnasse’ van Catel Muller (vooral bekend van haar kinderboeken) en scenarist José-Louis Boquet is een biografische strip over het leven van dit legendarische schildersmodel.

Boquet werkte eerder ook al mee aan de stripbiografie van Hergé, en slaagt er ook hier in een goed gedoseerd en bijna perfect opgebouwd verhaal te vertellen, dat door Catel op sobere maar efficiënte wijze vorm wordt gegeven. Het album viel niet voor niets in de prijzen op het festival van Angoulême. (TH)


Catel & Bocquet
‘Kiki de Montparnasse’, Casterman, 384 blz., € 18,95. (Franstalig)
****

16 October 2012, 13:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina