Strip Turnhout


Recensie

Le voyageur de Troy: entretiens avec Arleston (Bellefroid)

Eén van de grote succesnummers van de Franse strip sinds de jaren ‘90 is ‘Lanfeust van Troy’, met 7 miljoen verkochte albums tot nog toe. Niet alleen de reeks zelf werd een eclatant succes, ook allerhande spin-offs deden het erg goed. In ‘Le voyageur de Troy’ vind je gesprekken met Arleston, bedenker van het Lanfeust-universum. Interviewer van dienst is Thierry Bellefroid, presentator van het RTBF-journaal, die zich laat kennen als een toegewijd en scherp luisteraar. En dus ook als een goed interviewer. Arleston van zijn kant blijkt een vlotte babbelaar, of het nu over de vroege dood van zijn beide ouders, over het ontstaan van zijn bekendste serie of over zijn liefde voor P.G. Wodehouse gaat.

Ideaal moment overigens om je aan ‘Lanfeust’ en aanverwanten over te geven. Nadat de strips, in het Nederlandse lange tijd uitgegeven door uitgeverij Talent, al een poos niet meer leverbaar waren in onze contreien, lanceerde uitgeverij L een heus Arleston-offensief, met ook een pak nog niet eerder in het Nederlands verschenen titels. (TH)


Thierry Bellefroid
‘Le voyageur de Troy: entretiens avec Arleston’, Soleil, 144 blz, € 14,90. (Franstalig)
***

16 October 2012, 17:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina