Strip Turnhout


Recensie

Le voyageur de Troy: entretiens avec Arleston (Bellefroid)

Eén van de grote succesnummers van de Franse strip sinds de jaren ‘90 is ‘Lanfeust van Troy’, met 7 miljoen verkochte albums tot nog toe. Niet alleen de reeks zelf werd een eclatant succes, ook allerhande spin-offs deden het erg goed. In ‘Le voyageur de Troy’ vind je gesprekken met Arleston, bedenker van het Lanfeust-universum. Interviewer van dienst is Thierry Bellefroid, presentator van het RTBF-journaal, die zich laat kennen als een toegewijd en scherp luisteraar. En dus ook als een goed interviewer. Arleston van zijn kant blijkt een vlotte babbelaar, of het nu over de vroege dood van zijn beide ouders, over het ontstaan van zijn bekendste serie of over zijn liefde voor P.G. Wodehouse gaat.

Ideaal moment overigens om je aan ‘Lanfeust’ en aanverwanten over te geven. Nadat de strips, in het Nederlandse lange tijd uitgegeven door uitgeverij Talent, al een poos niet meer leverbaar waren in onze contreien, lanceerde uitgeverij L een heus Arleston-offensief, met ook een pak nog niet eerder in het Nederlands verschenen titels. (TH)


Thierry Bellefroid
‘Le voyageur de Troy: entretiens avec Arleston’, Soleil, 144 blz, € 14,90. (Franstalig)
***

16 October 2012, 17:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina