Strip Turnhout


Recensie

Les Vacances de Jésus & Bouddha (Nakamura)

‘Les Vacances de Jésus & Bouddha’ komt uit een genre dat we hier amper kennen: de humoristische manga. Meer dan tweeduizend jaar zetten Jezus en Boeddha zich al in voor het welzijn van de mensheid. Na alle heisa rond de eeuwwisseling hebben ze besloten dat ze toe zijn aan een welverdiende vakantie. Ze huren een klein appartementje in Tokio en ontdekken het echte leven. Weg van alle hemelse drukte. Daarmee krijgen we een unieke inkijk in het aardse leven van de twee goden. Jezus is in de wolken (figuurlijk) dat mensen hem vergelijken met Johnny Depp, terwijl Boeddha zich verdiept in de mangabiografie die Osamu Tezuka over hem maakte. De twee maken uitstapjes naar pretparken – waar Boeddha wel erg zen blijft op de roller coaster – en een sauna. En Jezus begint een blog.

Mangaka Hikaru Nakamura slaagt erin het originele uitgangspunt ook sterk uit te werken. Niet alle hoofdstukken zijn even sterk, maar er valt genoeg te lachen om van een aanrader te mogen spreken. (KS)


Hikaru Nakamura
‘Les Vacances de Jésus & Bouddha’ (verschillende delen),
Kurokawa, 192 blz., €7,50. (Franstalig)
****

29 October 2012, 11:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina