Strip Turnhout


Recensie

Les Vacances de Jésus & Bouddha (Nakamura)

‘Les Vacances de Jésus & Bouddha’ komt uit een genre dat we hier amper kennen: de humoristische manga. Meer dan tweeduizend jaar zetten Jezus en Boeddha zich al in voor het welzijn van de mensheid. Na alle heisa rond de eeuwwisseling hebben ze besloten dat ze toe zijn aan een welverdiende vakantie. Ze huren een klein appartementje in Tokio en ontdekken het echte leven. Weg van alle hemelse drukte. Daarmee krijgen we een unieke inkijk in het aardse leven van de twee goden. Jezus is in de wolken (figuurlijk) dat mensen hem vergelijken met Johnny Depp, terwijl Boeddha zich verdiept in de mangabiografie die Osamu Tezuka over hem maakte. De twee maken uitstapjes naar pretparken – waar Boeddha wel erg zen blijft op de roller coaster – en een sauna. En Jezus begint een blog.

Mangaka Hikaru Nakamura slaagt erin het originele uitgangspunt ook sterk uit te werken. Niet alle hoofdstukken zijn even sterk, maar er valt genoeg te lachen om van een aanrader te mogen spreken. (KS)


Hikaru Nakamura
‘Les Vacances de Jésus & Bouddha’ (verschillende delen),
Kurokawa, 192 blz., €7,50. (Franstalig)
****

29 October 2012, 11:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina