Strip Turnhout


Recensie

The Civilization Blaster (Saizaki & Shirodaira)

Prinses Hakaze staat aan het roer van een magische gemeenschap maar wordt op de eerste pagina’s van dit verhaal verbannen naar een afgelegen eiland. De dissident Samon hoopt door de prinses te verbannen zijn duistere plannen te kunnen doorduwen. Aangezien de prinses niet in staat is magie te gebruiken op het eiland, hoopt hij vrij spel te hebben.

We maken dan de sprong naar een realistischere wereld. Yoshino wordt telkens weer aangeklampt om vragen te beantwoorden over zijn verdwenen beste vriend Mahiro. Mahiro’s ouders en zus werden brutaal vermoord en aangezien de politie elk spoor bijster is, zint Mahiro zelf op wraak. Dat hij verdwenen is kan volgens Yoshino maar één ding betekenen: hij is iets op het spoor. En jawel. De verbannen prinses heeft contact gelegd met Mahiro en hem beloofd de moordenaars van zijn familie op te sporen. Dan moet hij echter wel helpen het einde van de wereld te voorkomen. Als het dat maar is…

‘The Civilization Blaster’ heeft een boeiend plot en weet de lezer vanaf de eerste pagina’s mee te slepen in dit fantastische verhaal. De personages hebben elk hun eigen drijfveer en het scenario is voldoende complex om ons gedurende meerdere volumes te beklijven. (KS)


REN SAIZAKI & KYO SHIRODAIRA
‘The Civilization Blaster’ (drie delen verschenen),
Kurokawa, 192 blz., € 6,90. (Franstalig)
***

11 October 2012, 15:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina