Strip Turnhout


Recensie

De oorlog van de Sambers: Hugo & Iris 2 (Yslaire, Bastide & Mezil)

Na enkele ietwat teleurstellende passages (die ontknoping van ‘XXe Ciel’ was toch niet jé dat en over ‘De hemel boven Brussel’ zullen we maar zwijgen) greep Yslaire terug naar zijn magnum opus ‘Samber’ om zichzelf weer naar de top van het stripwereldje te katapulteren. Hoewel hij zich voor deze prequel ‘Hugo en Iris’ beperkt tot het scenario en de regie, is dit toch vintage ‘Samber’, aangezien de nieuwe tekenaars Bastide en Mezil dezelfde sombere tekenstijl hanteren als hun goeroe.

We volgen verder de avonturen van Hugo Samber (de vader van Bernard uit de originals) die op zoek gaat naar de oorsprong van de familie met de rode ogen. Aanvankelijk had Yslaire een heel kluwen van pre- en sequels voorzien, maar omwille van praktische redenen (én de nodige ruzies) wordt dit megalomane project nu toch herleid tot wat meer aardse proporties. Hopelijk vertilt Yslaire zich niet aan het gegeven, want we hebben de indruk dat de reeks nu al wat aan bloedarmoede begint te lijden. (MS)


Bernard Yslaire, Jean Bastide & Vincent Mezil
‘De oorlog van de Sambers: Hugo & Iris 2’, Glénat, 48 blz., €15,50.
***

17 October 2012, 09:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina