Strip Turnhout


Recensie

Demain les oiseaux (Tezuka)

Hoe meer werk er van de Japanse grootmeester Osamu Tezuka (1928-1989) beschikbaar wordt, hoe meer je in beate bewondering staat voor de hoeveelheid strips die de man gemaakt heeft én voor de aanhoudende kwaliteit en de maturiteit van zijn werk. In dit verhaal grijpen de vogels de macht op aarde, en reduceren de mens in het beste geval tot schoothondje. In een twintigtal hoofdstukken, te lezen als losse verhalen maar uiteindelijk toch een geheel, gaat Tezuka in op de mogelijke gevolgen van die nieuwe situatie. Soms pure sciencefiction, dan weer bijna een sprookje of een detective. Ook leuk: enkele verwijzingen naar ‘Jonathan Livingston Seagull’ en ‘De blauwe vogel’ van de Vlaamse nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck. (TH)


Osamu Tezuka,
‘Demain les oiseaux’, Delcourt, 254 blz., € 10,50. (Franstalig)
***

12 October 2012, 15:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina