Strip Turnhout


Recensie

Tif et Tondu 1: Le diabolique M. Choc (Will & Rosy)

Voor de Franstalige markt bracht uitgeverij Dupuis het eerste deel uit van de integrale avonturen van ‘Baard en Kale’, bij onze francofone medemens beter bekend als ‘Tif et Tondu’. Een erg amusante strip uit de Robbedoes-stal, getekend door Will en meestal op scenario van Rosy.

De bundelingen van de albums gebeuren thematisch, niet chronologisch. Een niet voor de hand liggende keuze, maar in dit eerste deel werkt het alvast wel. Deze eerste aflevering verzamelt drie albums waarin de gehelmde slechterik Stomp (Choc in het Frans) het op de wereld, en Baard en Kale in het bijzonder, gemunt heeft. Zijn Baard en Kale op zich weinig wendbare en niet onmiddellijk inspirerende karakters, de grenzeloze doortraptheid van Stomp kruidt deze drie lange verhalen (oorspronkelijk verschenen als ‘De witte hand’, ‘Stomp komt terug’ en ‘Hokus Pokus Pas’) voldoende om niet alleen de onder nostalgie kreunende liefhebber op leeftijd bij het nekvel te pakken. (TH)


Will & Rosy,
‘Tif et Tondu 1: Le diabolique M. Choc’, Dupuis, 160 blz., € 16. (Franstalig)
*****

15 October 2012, 09:48 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina