Strip Turnhout


Recensie

Waarom spoelen blauwe walvissen op onze stranden aan? (Moynot)

http://bib.boutersem.be/beelden/08/0802121.jpgU bent gewaarschuwd : wij hebben een stevige boon voor de Franse stripmaker Emmanuel Moynot. Moynot is bij het bredere strippubliek vooral bekend omdat hij de Nestor Burma-reeks (bewerkingen van romans van de Franse thrillerschrijver Leo Malet) overnam van Tardi, maar met ‘Waarom spoelen blauwe walvissen op onze stranden aan?’ tapte hij uit een heel ander vaatje. In dit mooie, literair geïnspireerde album schetst hij de relatie tussen een jonge Franse schrijver en diens oude, leeggeschreven Amerikaanse collega James Whales, die teert op een boek van jaren her waarmee hij zijn naam heeft gevestigd. Een botsing tussen ambitie en gelatenheid, door Moynot in grijs en pasteltinten gegoten. Een aanrader voor liefhebbers van Edmond Baudoin. (MG)

Moynot,
‘Waarom spoelen blauwe walvissen op onze stranden aan?’, Dupuis, ‘Vrije vlucht’-reeks, 80 blz, ??????????? €
***

11 October 2012, 14:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina