Strip Turnhout


Recensie

Spaghetti à Paris (Goscinny & Attanasio)

‘Spaghetti’, getekend door Attanasio, is een van de minder bekende reeksen waarvoor René Goscinny het scenario schreef. De avonturen van deze vriendelijke Italiaanse jongen, die door toedoen van zijn onhandige neef Prosciutto telkens weer in de problemen sukkelt, verscheen indertijd in het weekblad Kuifje. In deze bundeling zijn vier van de vijftien verhalen die Goscinny & Attanasio indertijd maakten samengebracht. Het tekenwerk van Attanasio was efficiënt en helder, maar nergens wereldschokkend. De strip moest het toch vooral van de soms inventieve scenario’s hebben. Vooral de geslaagde imitaties van het Italiaans gekleurde Frans van de twee protagonisten springt hierbij in het oog. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar ‘Spaghetti à Paris’, het verhaal dat zijn titel gaf aan deze verzameling, een erg geestige strip over de ontvoering van een groep Amerikaanse toeristen in de schaduw van de Eifeltoren. Erg prettige lectuur, niet alleen voor nostalgici. (TH)


Goscinny & Attanasio
‘Spaghetti à Paris’, Le Lombard, 136 blz., €28. (Franstalig)
***

16 October 2012, 16:13 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina