Strip Turnhout


Recensie

Prix Raymond Leblanc 2007 (Diversen)

De door de Fondation Raymond Leblanc in het leven geroepen prijs, genoemd naar de stichter van uitgeverij Le Lombard en het weekblad Kuifje, richt zich tot beginnende stripmakers. Een jury bestaande uit een reeks grote kanonnen (voor de eerste editie in 2007 bogen ondermeer Jean Van Hamme en Johan De Moor zich over de inzendingen) beoordeelt verhalen over een vooraf meegedeeld thema. De makers van het winnende verhaal gaan met 10.000 euro naar huis, de beste zes verhalen worden in een album verzameld.

Uiteraard is de kwaliteit van zo’n album helemaal afhankelijk van de kwaliteit van de inzendingen. Van drie van de hier gepresenteerde verhalen waren wij onder de indruk, de drie andere vallen in de categorie ‘niet onaardig’. Het winnende verhaal moet het vooral van het scenario hebben, andere zijn dan weer vooral grafisch erg geslaagd. De Prix Raymond Leblanc wordt jaarlijks uitgereikt en lijkt goed op weg om een belangrijk opstapje te worden in de wereld van het (Franstalige) beeldverhaal. Of kent u nog veel andere prijzen voor jong talent met zo’n prijzengeld en een publicatie bij Le Lombard er bovenop? (TH)


Diversen
‘Prix Raymond Leblanc 2007’, Le Lombard, 40 blz., €9,25. (Franstalig)
**

16 October 2012, 16:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina