Strip Turnhout


Recensie

Chronologie d’une oeuvre, Tome 7, 1958-1983 (Hergé)

Met het zevende deel van de ‘Chronologie d’une oeuvre’ bereikte de indrukwekkende reeks kunstboeken over het werk van Hergé, samengesteld door biograaf Philippe Goddin, haar orgelpunt. Aan de hand van potloodschetsen, uitvergrotingen, vergeten opdrachtwerk en fotografische reproducties van originele tekenplaten geeft dit boek een overzicht van het werk van de stripmakers in de laatste 25 jaar van zijn leven, een periode waarin Hergé enkel nog ‘Kuifje in Tibet’, ‘De juwelen van Bianca Castafiore’, ‘Vlucht 714’ en ‘Kuifje en de Picaro’s’ afwerkte. Uiterst pittig geprijsd, maar verplichte kost voor de liefhebbers van de meester. (TH)


Philippe Goddin ‘Hergé,
Chronologie d’une oeuvre, Tome 7, 1958-1983’,
Moulinsart, 422 blz., €105. (Franstalig)
****


29 October 2012, 14:44 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina