Strip Turnhout


Recensie

Vivi des Vosges (Aurita & Boilet)

Onze kinderboeken hadden we indertijd graag stout. En ik maak me sterk dat we een paar decennia geleden ‘Vivi des Vosges’ een geweldig boek hadden gevonden. Niet voor niets luidt de ondertitel ‘L’enfant sauvage qui ne voulait pas porter de culotte’, het wilde kind dat geen onderbroek wou dragen. Juist. Aurélia Aurita en Frédéric Boilet maakten eerder twee deeltjes van de erotische strip ‘Aardbei en chocolade’, en maken hier hun debuut als makers van kinderstrips. Daarin gebeurt precies wat de ondertitel belooft: de kleine Vivi, die Mowgli-gewijs in een bos woont, wordt gevangen door jagers, die haar bij een pleegmoeder onderbrengen. Die wil haar zo ver krijgen dat ze een onderbroek gaat dragen. En dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. De ruwe tekenstijl van Aurita sluit naadloos aan bij dit leuke, lekker stoute verhaaltje. (TH)


Aurélia Aurita & Frédéric Boilet
‘Vivi des Vosges’,
Les Impressions Nouvelles, 96 blz., €16. (Franstalig)
****

25 October 2012, 09:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina