Strip Turnhout


Recensie

Vivi des Vosges (Aurita & Boilet)

Onze kinderboeken hadden we indertijd graag stout. En ik maak me sterk dat we een paar decennia geleden ‘Vivi des Vosges’ een geweldig boek hadden gevonden. Niet voor niets luidt de ondertitel ‘L’enfant sauvage qui ne voulait pas porter de culotte’, het wilde kind dat geen onderbroek wou dragen. Juist. Aurélia Aurita en Frédéric Boilet maakten eerder twee deeltjes van de erotische strip ‘Aardbei en chocolade’, en maken hier hun debuut als makers van kinderstrips. Daarin gebeurt precies wat de ondertitel belooft: de kleine Vivi, die Mowgli-gewijs in een bos woont, wordt gevangen door jagers, die haar bij een pleegmoeder onderbrengen. Die wil haar zo ver krijgen dat ze een onderbroek gaat dragen. En dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. De ruwe tekenstijl van Aurita sluit naadloos aan bij dit leuke, lekker stoute verhaaltje. (TH)


Aurélia Aurita & Frédéric Boilet
‘Vivi des Vosges’,
Les Impressions Nouvelles, 96 blz., €16. (Franstalig)
****

25 October 2012, 09:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina