Strip Turnhout


Recensie

La vie secrète de Goscinny

In 2007 was het precies dertig jaar geleden dat de legendarische scenarist René Goscinny overleed, de man achter het succes van onder meer ‘Asterix’, ‘Lucky Luke’, ‘De kleine Nicolas’ en ‘Iznogoud’. Naar aanleiding daarvan verscheen een nieuwe biografie, een boek met interviews met al wie ooit met Goscinny heeft samengewerkt (met Berck als grootste afwezige) en een bundeling onuitgegeven teksten. Ook ‘La vie secrète de Goscinny’, een ‘hors-série’ van het Franse maandblad Lire (in België uitgebracht door het weekblad Le Vif-L’Express), is bijzonder onderhoudend. Onuitgegeven tekeningen en fotomateriaal worden afgewisseld met interviews en herinneringen van onder meer Albert Uderzo (de tekenaar van ‘Asterix’), Sempé (wiens pen ‘De kleine Nicolas’ gestalte gaf) en Marcel Gotlib (die met Goscinny ‘Les dingodossiers’ maakte). Een warm eerbetoon aan één van de absolute grootmeesters van de negende kunst. (TH)


‘La vie secrète de Goscinny’,
Hors-série Lire/Le Vif-L’Express, 108 blz., € 8. (Franstalig)
***

16 October 2012, 15:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina