Strip Turnhout


Recensie

La vie secrète de Goscinny

In 2007 was het precies dertig jaar geleden dat de legendarische scenarist René Goscinny overleed, de man achter het succes van onder meer ‘Asterix’, ‘Lucky Luke’, ‘De kleine Nicolas’ en ‘Iznogoud’. Naar aanleiding daarvan verscheen een nieuwe biografie, een boek met interviews met al wie ooit met Goscinny heeft samengewerkt (met Berck als grootste afwezige) en een bundeling onuitgegeven teksten. Ook ‘La vie secrète de Goscinny’, een ‘hors-série’ van het Franse maandblad Lire (in België uitgebracht door het weekblad Le Vif-L’Express), is bijzonder onderhoudend. Onuitgegeven tekeningen en fotomateriaal worden afgewisseld met interviews en herinneringen van onder meer Albert Uderzo (de tekenaar van ‘Asterix’), Sempé (wiens pen ‘De kleine Nicolas’ gestalte gaf) en Marcel Gotlib (die met Goscinny ‘Les dingodossiers’ maakte). Een warm eerbetoon aan één van de absolute grootmeesters van de negende kunst. (TH)


‘La vie secrète de Goscinny’,
Hors-série Lire/Le Vif-L’Express, 108 blz., € 8. (Franstalig)
***

16 October 2012, 15:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina