Strip Turnhout


Recensie

Edgar P. Jacobs et les deux Jacques

Het minste wat je van Edgar Pierre Jacobs, Jacques Van Melkebeke en Jacques Laudy kan zeggen, is dat ze altijd in de schaduw van Hergé hebben gewerkt. De eerste geniet onder eigen naam nog bekendheid bij een breed publiek voor zijn reeks ‘Blake en Mortimer’, de naam van de twee anderen doet alleen bij gevorderden in de Tintinologie een belletje rinkelen. Dit beeldig vormgegeven boekje verzamelt foto’s, tekeningen en schetsen van dit illustere trio. Het tekenplezier spat echt van de bladzijden. Vooral de tekeningen van Jacques Van Melkebeke, die na zijn collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog noodgedwongen de schaduw opzocht, zijn een ontdekking. Dat Laudy, de man achter ‘Hassan en Kadoer’, kon tekenen, wisten we al. (TH)


‘Edgar P. Jacobs et les deux Jacques’,
Fondation Edgar P. Jacobs, 128 blz., € 39. (Franstalig, beperkte oplage)
***

11 October 2012, 15:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina