Strip Turnhout


Recensie

Edgar P. Jacobs et les deux Jacques

Het minste wat je van Edgar Pierre Jacobs, Jacques Van Melkebeke en Jacques Laudy kan zeggen, is dat ze altijd in de schaduw van Hergé hebben gewerkt. De eerste geniet onder eigen naam nog bekendheid bij een breed publiek voor zijn reeks ‘Blake en Mortimer’, de naam van de twee anderen doet alleen bij gevorderden in de Tintinologie een belletje rinkelen. Dit beeldig vormgegeven boekje verzamelt foto’s, tekeningen en schetsen van dit illustere trio. Het tekenplezier spat echt van de bladzijden. Vooral de tekeningen van Jacques Van Melkebeke, die na zijn collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog noodgedwongen de schaduw opzocht, zijn een ontdekking. Dat Laudy, de man achter ‘Hassan en Kadoer’, kon tekenen, wisten we al. (TH)


‘Edgar P. Jacobs et les deux Jacques’,
Fondation Edgar P. Jacobs, 128 blz., € 39. (Franstalig, beperkte oplage)
***

11 October 2012, 15:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina