Strip Turnhout


Recensie

De onzichtbare man (Manara)

Hoeft het nog gezegd dat Manara met zijn ongegeneerde avonturen van de hitsige krollebol Honingpotje zijn effect op niet nader genoemde lichaamsdelen niet mist? Jammer genoeg ben je in het geval van ‘De onzichtbare man’ daarmee ook grotendeels uitgepraat. De onverzadigbare blondine laat dit keer alle beschikbare lichaamsopeningen vullen door een onzichtbare man. Waar die vandaan komt, doet er niet toe, maar compleet ongeloofwaardig is dat ‘ie zijn ‘gave’ enkel maar wil aanwenden om ongemerkt in de buurt van de compleet onuitstaanbare balletdanseres Beatrice te kunnen vertoeven, voor wie hij een kuise liefde koestert. Dankzij de behulpzame Honingpotje raakt hij niet veel later –heh heh!- opgezadeld met een obsessie voor ‘poesjes’. U hoort het, het verhaal heeft net zo weinig om het lijf als het gemiddelde personage in dit album. Maar dat zal Manara (en zijn lezers) worst wezen, zolang hij maar uitbundig vorm kan geven aan zijn erotische fantasieën. Op dat vlak valt hier natuurlijk weer met volle teugen te genieten. (HO)


Milo Manara,
‘De onzichtbare man’ (2 delen), Sombrero, geen paginering, 7,95 €.
**

11 October 2012, 14:20 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina