Strip Turnhout


Recensie

De onzichtbare man (Manara)

Hoeft het nog gezegd dat Manara met zijn ongegeneerde avonturen van de hitsige krollebol Honingpotje zijn effect op niet nader genoemde lichaamsdelen niet mist? Jammer genoeg ben je in het geval van ‘De onzichtbare man’ daarmee ook grotendeels uitgepraat. De onverzadigbare blondine laat dit keer alle beschikbare lichaamsopeningen vullen door een onzichtbare man. Waar die vandaan komt, doet er niet toe, maar compleet ongeloofwaardig is dat ‘ie zijn ‘gave’ enkel maar wil aanwenden om ongemerkt in de buurt van de compleet onuitstaanbare balletdanseres Beatrice te kunnen vertoeven, voor wie hij een kuise liefde koestert. Dankzij de behulpzame Honingpotje raakt hij niet veel later –heh heh!- opgezadeld met een obsessie voor ‘poesjes’. U hoort het, het verhaal heeft net zo weinig om het lijf als het gemiddelde personage in dit album. Maar dat zal Manara (en zijn lezers) worst wezen, zolang hij maar uitbundig vorm kan geven aan zijn erotische fantasieën. Op dat vlak valt hier natuurlijk weer met volle teugen te genieten. (HO)


Milo Manara,
‘De onzichtbare man’ (2 delen), Sombrero, geen paginering, 7,95 €.
**

11 October 2012, 14:20 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina