Strip Turnhout


Recensie

Fell 1: Welkom in Snowtown (Ellis & Templesmith)

In Snowtown schijnt de zon nooit. Het is er donker en de mensen zijn er in de regel onaangenaam. Rechercheur Richard Fell heeft iets mispeuterd (wat is niet helemaal duidelijk), en wordt bij wijze van straf overgeplaatst naar Snowtown. Misdaadbestrijding is er dweilen met de kraan open, maar Fell probeert er in de acht in dit album verzamelde verhalen het beste van te maken. In Mayko, die een kroeg in Snowtown uitbaat, lijkt hij een geestesgenoot gevonden te hebben.

Warren Ellis is een grote naam onder de Amerikaanse scenarioschrijvers. Met de hier gebundelde eerste verhalen van ‘Fell’ maakte hij een veelbelovende start, ook dankzij de broeierige tekeningen van de Australische tekenaar en illustrator Ben Templesmith. De reeks ligt evenwel al een tijdje stil, nadat Ellis bij een computercrash een hoop scenario’s voor de strip kwijtspeelde. Het wordt dus nog even afwachten of het voor altijd bij ‘veelbelovend’ zal blijven, dan wel of er nog meer fraais zal volgen. (TH)


Warren Ellis – Ben Templesmith
‘Fell 1: Welkom in Snowtown’,
Nona Arte Comics, 144 blz., €16,90.
***

25 October 2012, 13:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina