Strip Turnhout


Recensie

In het land van vergeten (Norac & Poulin)

Er zijn honden en er zijn katten. Dat is de wereld waarin je wakker wordt. En je herinnert je niks, al vertelt iedereen je wel dat er een aanslag is geweest, en dat je daarbij gewond bent geraakt. Nog ingepakt in windels, als een mummie, stap je terug de wereld in. Je herontdekt je eigen leven, en komt er stilaan achter wat er aan de hand is tussen honden en katten. En wat die muur daar juist staat te doen.

Stéphane Poulin vertelt in 120 olieverfschilderijen een aangrijpend, soms beklemmend, dan weer melancholisch verhaal, dat later door de Waals-Franse schrijver Carl Norac van een tekst werd voorzien. Dit boek, dat het midden houdt tussen een graphic novel, een prentenboek en een kunstboek, is van een onwezenlijke pracht en kan moeiteloos de vergelijking met het beste van Shaun Tan doorstaan. (TH)


Carl Norac & Stéphane Poulin
‘In het land van vergeten’,
Lannoo, 128 blz., €24,99.
*****

23 October 2012, 17:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina