Strip Turnhout


Recensie

In het land van vergeten (Norac & Poulin)

Er zijn honden en er zijn katten. Dat is de wereld waarin je wakker wordt. En je herinnert je niks, al vertelt iedereen je wel dat er een aanslag is geweest, en dat je daarbij gewond bent geraakt. Nog ingepakt in windels, als een mummie, stap je terug de wereld in. Je herontdekt je eigen leven, en komt er stilaan achter wat er aan de hand is tussen honden en katten. En wat die muur daar juist staat te doen.

Stéphane Poulin vertelt in 120 olieverfschilderijen een aangrijpend, soms beklemmend, dan weer melancholisch verhaal, dat later door de Waals-Franse schrijver Carl Norac van een tekst werd voorzien. Dit boek, dat het midden houdt tussen een graphic novel, een prentenboek en een kunstboek, is van een onwezenlijke pracht en kan moeiteloos de vergelijking met het beste van Shaun Tan doorstaan. (TH)


Carl Norac & Stéphane Poulin
‘In het land van vergeten’,
Lannoo, 128 blz., €24,99.
*****

23 October 2012, 17:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina