Strip Turnhout


Recensie

Schat! (Durbiano)

De Franse literaire uitgeverij Gallimard brengt al een tijdje stripromans uit die zich nadrukkelijk tot jonge lezers richten. Nadat uitgeverij L eerder al ‘Aya uit Yopougon’ uit deze serie in het Nederlands op de markt bracht, kreeg ook ‘Schat!’ van Lucie Durbiano een vertaling.

Durbiano, die in Frankrijk enige faam geniet als illustratrice van kinderboeken, levert een vrolijk stripje af dat het midden houdt tussen chicklit voor tienermeisjes en een avonturenroman van de lichtere soort. Het tekenwerk is efficiënt, maar nergens spectaculair, het licht verteerbare boek ontleent zijn charme vooral aan het verhaal, waarin avontuur, romantiek en humor hand in hand gaan en grote emoties niet worden geschuwd. (MG)


Lucie Durbiano
‘Schat!’, L, 116 blz., €14,95.
***

18 October 2012, 16:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina