Strip Turnhout


Recensie

Reis naar de schaduwen (Arleston & Augusti)

Een meisje dat zielsgelukkig is om dood te zijn verwacht je niet meteen als onderwerp voor een verhaal. Maar Arleston en Augustin (‘Alim de Leerlooier’) slagen erin om met deze stand alone-strip binnen de reeks ‘De Werelden van Troy’ een bijzonder origineel verhaal te brengen. Eenmaal in het dodenrijk is Dissëry, het hoofdpersonage, vrij om te doen wat ze wil en ze is bovendien ook nog verlost van haar gedwongen huwelijk. Het verhaal zou gruwelijk zijn – zelfmoord plegen door in een aquarium vol vleesetende vissen te springen- als er niet zoveel humor in zat. Dat er een feministisch kantje aan zit, is onbetwistbaar. Mannen zijn er verwaand, bekrompen en worden enkel geleid door hun driften. De vrouw is ijzersterk. Dissëry smelt niet als haar echtgenoot, die haar tot in het dodenrijk achternakomt, een beetje menselijker wordt. Geen klassiek sprookjesachtig einde met ‘ze leefden nog lang en gelukkig’, maar een slot dat een wrang gevoel achterlaat. Wel een stevige blunder van Uitgeverij L die op de cover en backcover Audrey Alwett als tekenaar vermeldde in plaats van Virginie Augustin. (SC)


Arleston & Augustin
‘Reis naar de schaduwen’,
Uitgeverij L , 62 blz., €8,46 (softcover), € 18,95 (hardcover).
****

23 October 2012, 17:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina