Strip Turnhout


Recensie

Dracula 2: Bram Stoker (Séra & Yves H.)

Vader Hermann mocht deel 1 (‘Vlad De Spietser’) verstrippen, voor dit vervolg werkte zoon Yves H. samen met tekenaar Séra. Die geeft het tragische levensverhaal van Bram Stoker op een sombere, krasserige manier vorm. De harde tekeningen schrikken wat af, maar ondersteunen de deprimerende biografie van de auteur van ‘Dracula’ in feite op gepaste wijze. De Ierse Abraham Stoker belandt aan het eind van de negentiende eeuw in Londen om er samen met zijn grote idool, de acteur Henry Irving, een theater op te starten. Terwijl de opportunist Irving zijn compagnon Stoker decennialang uitbuit en vernedert, werkt Stoker moeizaam voort aan zijn roman, die op dat moment nog ‘Count Wampyr’ heet. Yves H. lardeert het verhaal geregeld met fragmenten uit het bekende griezelboek, waardoor de parallellen tussen de fictieve wereld en de gruwel van de realiteit op ingenieuze wijze tot uiting komen. Dat maakt van dit tweede Dracula-luik alvast een boeiender werk dan het historische lesje dat vader en zoon Huppen ons in ‘Vlad De Spietser’ inlepelden. (HO)


Séra & Yves H.,
‘Dracula 2: Bram Stoker’, Casterman, 48 blz, ????? €.
***

11 October 2012, 13:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina