Strip Turnhout


Recensie

Trust 1: Shangai Fusion (Fleuriet, Weber, Salvatori & Faina)

De in Frankrijk opgegroeide Chinese Shan wordt door haar werkgever naar haar geboorteland teruggestuurd om er zijn bedrijf Future Green aan de Chinese investeerder Ming Huang te verkopen. De onderhandelingen lopen niet van een leien dakje, omdat a) Ming en Shan algauw met hun tongen de etensresten vantussen elkanders tanden zitten te keuteren, b) er plots in de marge allerlei financiële schandalen uitbreken en oh ja c) een van de machtigste personen in het huidige China de vader van Shan blijkt te zijn, die ze in twintig jaar niet meer ontmoet heeft.

U hebt het al begrepen, ‘Trust’ is ‘Largo Winch’-kloon nr. 37. Het verschil is dat deze reeks zich bijna uitsluitend op het financieel-economische niveau afspeelt, de actie er met de haren wordt bijgesleurd en dat het ons eigenlijk aan onze reet kan roesten of Shan dat bedrijf nu uiteindelijk ja dan neen aan de Chinezen verpatst krijgt. De rol van haar vader in het hele gebeuren wordt opzettelijk geheimzinnig en op de achtergrond gehouden, zodat we om de haverklap vergeten dat die ook nog ergens rondhangt.

Het is ons een raadsel waarom hiervoor twéé scenaristen en twéé tekenaars zijn aangezocht. Toegegeven, zowel verhaal als tekenwerk halen het behoorlijke niveau dat bij deze financiële thrillers (snurk) verwacht wordt, maar toch overheerst een algemeen soort houterigheid die evenveel opwinding teweeg brengt als de nieuwste collectie klikparket. (HO)


Michel Fleuriet, Patrick Weber, Mauro Salvatori & Fabrizio Faina:
‘Trust 1: Shangai Fusion’, Casterman, 48 blz., € ????
*


11 October 2012, 15:43 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina