Strip Turnhout


Recensie

Isabelle Avondrood 9: Het helse labyrint (Tardi)

Eens in de zoveel jaar zet Jacques Tardi, een van de absolute groten van de Europese strip, zich nog eens aan een avontuur van Isabelle Avondrood, de enige echte serie die hij achter zijn naam heeft staan. Al was het nu wel heel lang geleden.

De bekende ingrediënten van deze zich in het Parijs van het begin van de twintigste eeuw afspelende reeks, zijn opnieuw aanwezig. Een gestoorde wetenschapper bijvoorbeeld, die er deze keer in slaagt zeven klonen van Isabelle Avondrood te maken, waarvan er eentje zelfs onmiddellijk ontploft. Ook tientallen personages uit de eerste afleveringen van de reeks maken hun opwachting. In zoverre zelfs dat je je al lezend voorneemt om de volledige reeks nog eens te herlezen, om alle finesses van het verhaal te kunnen vatten. De geplande heruitgave van de volledige reeks door uitgeverij Casterman komt dus op het gepaste moment. Aan alles voel je dat ‘Isabelle Avondrood’ op een denderende finale afstoomt. We kunnen haast niet wachten op dat afsluitende tiende deel. (ZS)


Tardi
‘Isabelle Avondrood 9: Het helse labyrint’, Casterman, 48 blz., € 9,80.
****

16 October 2012, 12:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina