Strip Turnhout


Recensie

Alex – Romeinse avonturen (Martin & Chaillet)

Nadat uitgeverij Casterman de vredespijp gerookt had met Jacques Martin, de geestelijke vader van ‘Lefranc’ en ‘Alex’, draaiden die twee reeksen weer op volle toeren. Van ‘Alex’ werden ook de oudere titels uit de reeks opnieuw in velerlei vormen op de markt gebracht. Zo verschenen bijvoorbeeld de bundels ‘Egyptische avonturen’ en ‘Romeinse avonturen’, waarvan de laatste onze voorkeur wegdraagt. Telkens worden twee thematische verwante albums uit de reeks bij mekaar geplaatst, en aangevuld met een aflevering van ‘De reizen van Alex’. Ooit was ‘Alex’ een baanbrekende strip, één van de hoekstenen van het succes van het weekblad Kuifje. Wie is opgegroeid met ‘Murena’ of films als ‘Gladiator’, zal ‘Alex’ misschien wat statisch vinden. Maar dat doet niets af aan het historisch belang van de reeks, die de Romeinse oudheid toegankelijk maakte voor een breed publiek, zoals hier in de verhalen ‘Het Etruskische graf’ en ‘De zoon van Spartacus’. (ZS)


Jacques Martin & Gilles Chaillet
‘Alex – Romeinse avonturen’, Casterman, 176 blz., € 14,75.
**

16 October 2012, 15:43 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina