Strip Turnhout


Recensie

Golden Dawn 2: De erfenis (Heurteau & Leclercq)

Golden Dawn was een occulte orde uit het begin van de twintigste eeuw die met o.a. Bram Stoker, W.B. Yeats en de befaamde occultist Alistair Crowley heel wat prominenten in haar rangen telde. Het is het losbandige leven van die laatste dat als voedingsbodem diende voor deze reeks. Scenarist Leclercq had waarschijnlijk wàt graag tot dit illustere kringetje behoord, maar als we moeten afgaan op dit album, zouden zijn literaire kwaliteiten ongetwijfeld schromelijk tekortgeschoten hebben.

We volgen de vreemde lotgevallen van de jonge Marcia Hartwood die over speciale krachten lijkt te beschikken en ook nog geconfronteerd wordt met haar vroegere levens. Het is zo’n album geworden dat je wat lusteloos doorbladert en dat je –ondanks de interessante premisse – toch niet bij de keel weet te grijpen. De aquareltekeningen van Leclercq zijn bovendien nogal braafjes en passen niet echt bij het loodzware onderwerp. Deze ochtendstond heeft dus zeker geen goud in de mond… (MS)


Stéphane Heurteau & Yves Leclercq
‘Golden Dawn 2: De erfenis’, Casterman, 48 blz., €11,50.
**

18 October 2012, 09:53 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina