Strip Turnhout


Recensie

De avonturen van Magere Hein en Lao-Tse 3: www.de-dood.com (Boucq)

“Rij voorzichtig/ Denk aan mij/ Want de Dood/ Zit aan uw zij”. Wie zijn wij om de Zangeres Zonder Naam tegen te spreken? En de Franse tekenaar François Boucq zal het wellicht ook niet doen, want hij bouwde een hele stripreeks rond dit even eenvoudige als onafwendbare gegeven.

De Man met de Zeis is in de versie van Boucq een nogal vrolijke man die zijn leven deelt met een varken, dat onder de ronkende naam Lao-Tse door de wereld trekt. Magere Hein doet hier aan lichaamsbeweging, heeft last van lawaaierige buren, gaat op café en volgt wat er in de rest van de wereld gebeurt met een schotelantenne. En als top of the bill: hij krijgt concurrentie van een seriemoordenaar.

Boucq heeft veel betere dingen gemaakt dan deze reeks, denk maar aan ‘Duivelsmond’ of ‘In de binnenlanden van het alledaagse’. De satirische kortverhalen over Pietje de Dood wekken nooit de indruk meer te zijn dan een tussendoortje, gemaakt voor het Franse maandblad Fluide Glacial. Wie ze neemt voor wat ze zijn, kan er vertier uit halen. File under: goede tekenaar, onderhoudend amusement. (TH)


Boucq
‘De avonturen van Magere Hein en Lao-Tse 3: www.de-dood.com’, Glad IJs/Casterman, 48 blz., €9,80.
***

18 October 2012, 17:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina