Strip Turnhout


Recensie

Familie Suikerbuik 1: Senioren op het net! (Binet)

Hara-Kiri, Charlie-Hebdo, Fluide Glacial, Le Canard Enchainé, l’Echo des savanes… Frankrijk kan bogen op een rijke traditie aan humoristische en satirische tijdschriften, die tekenaars als Reiser, Wolinski, Cabu, Pétillon of Gotlib heeft voortgebracht. In tegenstelling tot de Angelsaksische wereld heeft Frankrijk het altijd vrij moeilijk gehad om al dat humoristisch talent ook in het buitenland gesleten te krijgen.

‘De familie Suikerbuik’ van Binet is een van de paradepaardjes van het maandblad Fluide Glacial, dat ook in albumvorm vlot over de Franse toonbank gaat. Een eerste poging om de reeks ook in het Nederlands van de grond te krijgen, mislukte jammerlijk. Uitgeverij Casterman probeerde het nog eens in de Glad IJs-reeks, die strips uit Fluide Glacial in vertaling brengt. En het moet gezegd: ‘De familie Suikerbuik’ levert amusante lectuur op. Goed voor een klein halfuurtje pretentieloos amusement met de Franse slag, niet altijd gehinderd door goede smaak. De ouderlingen die de hoofdrol spelen in deze reeks vallen dit keer aan op het internet. Het ene moment erg flauw, op andere momenten hilarisch. Prettige hernieuwde kennismaking. (MG)


Binet
‘Familie Suikerbuik 1: Senioren op het net!’, Glad IJs/Casterman, 48 blz., €9,8.
***

18 October 2012, 16:34 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina