Strip Turnhout


Recensie

Familie Suikerbuik 1: Senioren op het net! (Binet)

Hara-Kiri, Charlie-Hebdo, Fluide Glacial, Le Canard Enchainé, l’Echo des savanes… Frankrijk kan bogen op een rijke traditie aan humoristische en satirische tijdschriften, die tekenaars als Reiser, Wolinski, Cabu, Pétillon of Gotlib heeft voortgebracht. In tegenstelling tot de Angelsaksische wereld heeft Frankrijk het altijd vrij moeilijk gehad om al dat humoristisch talent ook in het buitenland gesleten te krijgen.

‘De familie Suikerbuik’ van Binet is een van de paradepaardjes van het maandblad Fluide Glacial, dat ook in albumvorm vlot over de Franse toonbank gaat. Een eerste poging om de reeks ook in het Nederlands van de grond te krijgen, mislukte jammerlijk. Uitgeverij Casterman probeerde het nog eens in de Glad IJs-reeks, die strips uit Fluide Glacial in vertaling brengt. En het moet gezegd: ‘De familie Suikerbuik’ levert amusante lectuur op. Goed voor een klein halfuurtje pretentieloos amusement met de Franse slag, niet altijd gehinderd door goede smaak. De ouderlingen die de hoofdrol spelen in deze reeks vallen dit keer aan op het internet. Het ene moment erg flauw, op andere momenten hilarisch. Prettige hernieuwde kennismaking. (MG)


Binet
‘Familie Suikerbuik 1: Senioren op het net!’, Glad IJs/Casterman, 48 blz., €9,8.
***

18 October 2012, 16:34 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina