Strip Turnhout


Recensie

Scarface (De Metter & Trail)

‘Scarface’ van Armitage Trail, een roman die al twee keer door Hollywood verfilmd werd, geldt als een van de absolute klassiekers van de hardboiled gangsterliteratuur. Het hoofdpersonage, dat geen klein beetje geïnspireerd is op Al Capone, is een ambitieuze, niets ontziende machtswellusteling die in dit boek in één flashback terugkijkt op zijn leven. Zijn leven trekt letterlijk in een flits aan hem voorbij.

Tekenaar Christian De Metter, die eerder al een mooie bewerking van Dennis Lehanes Shutter Island maakte, baseerde zich voor deze strip op de roman, niet op de verfilmingen. De combinatie van De Metters sfeervolle geschilderde stripplaten en de vaardige, voortdenderende romanbewerking maken van ‘Scarface’ een aangename striproman die speelt met de stereotypes van het genre. (TH)


Christian De Metter & Armitage Trail
‘Scarface’,
Casterman (Collectie Kaliber), 112 blz., €18.
***

25 October 2012, 13:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina