Strip Turnhout


Recensie

Scarface (De Metter & Trail)

‘Scarface’ van Armitage Trail, een roman die al twee keer door Hollywood verfilmd werd, geldt als een van de absolute klassiekers van de hardboiled gangsterliteratuur. Het hoofdpersonage, dat geen klein beetje geïnspireerd is op Al Capone, is een ambitieuze, niets ontziende machtswellusteling die in dit boek in één flashback terugkijkt op zijn leven. Zijn leven trekt letterlijk in een flits aan hem voorbij.

Tekenaar Christian De Metter, die eerder al een mooie bewerking van Dennis Lehanes Shutter Island maakte, baseerde zich voor deze strip op de roman, niet op de verfilmingen. De combinatie van De Metters sfeervolle geschilderde stripplaten en de vaardige, voortdenderende romanbewerking maken van ‘Scarface’ een aangename striproman die speelt met de stereotypes van het genre. (TH)


Christian De Metter & Armitage Trail
‘Scarface’,
Casterman (Collectie Kaliber), 112 blz., €18.
***

25 October 2012, 13:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina