Strip Turnhout


Recensie

Canardo 20: Een flater van formaat (Sokal)

In de hoogdagen van het stripmaandblad Wordt Vervolgd was de strip Canardo een van de beste strips die het blad publiceerde. Een cynische eend die zich door een corrupte en zieke wereld begaf, er het zijne van dacht en af en toe ontroerd werd. Op een bepaald moment leek de strip een roemloos einde te sterven, maar uiteindelijk zette de maker, Sokal, toch door, en liet zijn held nieuwe avonturen beleven. In een grafisch veel simpelere stijl (hij laat zich bijstaan voor het tekenwerk), en met een hoofdpersonage dat naarmate de reeks vordert toch enigszins van karakter verandert. In dit twintigste album is Canardo geëvolueerd tot een donkere versie van Columbo, inclusief lange regenjas. Lang niet meer de baanbrekende strip van weleer, maar altijd goed voor een prettig weglezende thriller of detective met een stevige twist. (TH)


Sokal
‘Canardo 20: Een flater van formaat’,
Casterman, 48 blz., 14,90
***

30 October 2012, 16:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina