Strip Turnhout


Recensie

Canardo 20: Een flater van formaat (Sokal)

In de hoogdagen van het stripmaandblad Wordt Vervolgd was de strip Canardo een van de beste strips die het blad publiceerde. Een cynische eend die zich door een corrupte en zieke wereld begaf, er het zijne van dacht en af en toe ontroerd werd. Op een bepaald moment leek de strip een roemloos einde te sterven, maar uiteindelijk zette de maker, Sokal, toch door, en liet zijn held nieuwe avonturen beleven. In een grafisch veel simpelere stijl (hij laat zich bijstaan voor het tekenwerk), en met een hoofdpersonage dat naarmate de reeks vordert toch enigszins van karakter verandert. In dit twintigste album is Canardo geëvolueerd tot een donkere versie van Columbo, inclusief lange regenjas. Lang niet meer de baanbrekende strip van weleer, maar altijd goed voor een prettig weglezende thriller of detective met een stevige twist. (TH)


Sokal
‘Canardo 20: Een flater van formaat’,
Casterman, 48 blz., 14,90
***

30 October 2012, 16:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina