Strip Turnhout


Recensie

De guitenstreken van Kwik & Flupke (Hergé)

Met alle drukte die de Kuifjefilm van 2011 met zich meebracht, zou je haast gaan vergeten dat Hergé ook nog andere strips heeft getekend. ‘Kwik en Flupke’ bijvoorbeeld, een gagreeks over twee Brusselse straatjongens. Casterman bracht de voorbije jaren al enkele integrale bundelingen uit van het minder bekende stripwerk van Hergé, en nu moeten dus ook de twee ketjes er aan geloven. De na de dood van Hergé door Johan de Moor gemaakte gags zijn niet opgenomen, de oerversies van sommige grappen zoals die voor de Tweede Wereldoorlog in Le Petit Vingtième verschenen ook niet. Dat drukt de pret niet, deze opnieuw uiterst verzorgde heruitgave biedt weer een fijne hernieuwde kennismaking met een wat onderbelichte kant van de grondlegger van de Klare Lijn. En ook de nogal zachte inkleuring van een en ander blijft erg prettig. (TH)


Hergé,
‘De guitenstreken van Kwik & Flupke’ (integraal, in twee delen),
Casterman, 184 en 152 blz., €25 per deel.
****

24 October 2012, 10:14 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina