Strip Turnhout


Recensie

Ernie Pike 4 (Pratt & Oesterheld)

De Italiaanse tekenaar Hugo Pratt woonde de volledige jaren ’50 in Buenos Aires, en maakte er strips met scenarist Hector Oesterheld, die later om het leven zou worden gebracht tijdens de militaire dictatuur. Met ‘Ernie Pike’ maakten Pratt en Oesterheld een reeks verhalen die zich tijdens de meest diverse oorlogen over heel de wereld afspelen. Het opzet valt enigszins te vergelijken met dat van ‘Two-Fisted Tales’, een reeks krijgsverhalen een paar jaar eerder uitgegeven door het Amerikaanse EC-Comics. Het grote verschil zit in het humanistische karakter van de scenario’s van Oesterheld. Altijd gaat hij op zoek naar het laatste greintje menselijkheid in de meest uitzichtloze situatie. Altijd ziet hij dat laatste sprankeltje hoop. (TH)


Hugo Pratt & Hector Oesterheld,
‘Ernie Pike 4, Casterman, 70 blz., € 17,50.
***

12 October 2012, 15:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina